Schrijfhulp: ‘Be bright and write’

De schrijfhulp is een wekelijkse training van 50 minuten. Het is mogelijk op elk gewenst moment te beginnen.

Werkwijze

Na aanmelding volgt een vrijblijvend kennismakingsgesprek met het kind en de ouder(s). We kijken samen naar het meegenomen recente schrijfschrift en bespreken het doel van de training. Het kind vertelt wat het graag wil leren en maakt kennis met een paar schrijfoefeningen.

Begeleiding

Na dit gesprek volgen de ‘schrijflessen’. Meestal zijn dit 10 lessen. Het is een kindvriendelijke methode waarbij het kind centraal staat. In de praktijk gaat het niet om het verbeteren van het schrift door lettercorrectie. Schrijven doen we nauwelijks. Het gaat om het ‘herstel’ van de innerlijke balans. Na het afnemen van een aantal testen wordt duidelijk wat het kind nodig heeft. Het handschrift is een pedagogisch middel om het kind te helpen zijn gedrag en/of handschrift te verbeteren. De oefeningen worden afgestemd op elk kind persoonlijk, immers het persoonlijke spoor dat het kind nalaat op papier geeft informatie over hoe het kind zich voelt en hoe het zich beweegt. Er wordt gewerkt met allerlei materialen waaronder krijt, verf, scheerschuim en klei. Daarnaast krijgen de hand-oogcoördinatie, de pengreep en de ligging van het papier ook aandacht. De training is geschikt voor kinderen met en zonder diagnose ADHD, PDD-NOS en/of dyslectie.

Afronding

Na 10 lessen volgt een oudergesprek. Dit kan een tussengesprek of een eindgesprek zijn. Besproken wordt hoe het thuis en op school gaat. Indien nodig neem ik ook tussentijds contact met ouder(s) of leerkracht op.

Tarief

Een schrijftraining van 10 lessen €220,-

Schrijftraining en begeleiding komt niet in aanmerking voor vergoeding van verzekeraars.

Deze training is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar die moeite hebben met schrijven of niet lekker in hun vel zitten. Met deze methode zijn ook goede resultaten met oudere kinderen en volwassenen bereikt. Neem contact op met SchrijvenEnZo voor meer informatie.